Vloerisolatie kenmerken

Isolerende vloeren:
vloer_retie2Continu levert en plaatst een thermisch/akoestisch isolatiepakket wat voldoet aan de Lco-15dB. (voldoet aan de eisen van het bouwbesluit 2003). De akoestiek mortel die wij gebruiken is zeer licht en bestaat uit de volgende bestanddelen: Polystyreenkorrels en perliet met een cement als bindmiddel. Deze mortel wordt gebruikt om vloeren zowel akoestisch als thermisch te isoleren.

De werkwijze:
Het vloeroppervlak wordt gereinigd, waarna de akoestiek-mortel wordt aangebracht. Daarna wordt het akoestisch scherm op de mortellaag gelegd met een overlap van 100 mm. Tegen de muren en aan de vloerdoorvoeringen wordt een randisolatie van 5 mm. geëxtrudeerd polyethyleen geplaatst.
De vloermortel die door Continu wordt gebruikt is een goed isolerende lichtgewicht mortel. Deze bestaat uit geëxpandeerde polystyreen, perliet en diverse andere toeslagstoffen met een snelhardende cement als bindmiddel. In droge toestand is het gewicht van de mortel ca. 320kg/m³ en de druksterkte > 0,7 N/mm². Afhankelijk van het te gebruiken product. De laatste jaren wordt er in de woningbouw veel met deze mortel gewerkt voor akoestische geluidsisolatie als ondervloer. Door het lage gewicht is het op de meeste ondergronden toe te passen, ook wanneer er sprake is van hoogteverschil in de bestaande ondergrond. (b.v. pijpen en leidingen) Denk hierbij ook aan houten ondervloeren, nieuwbouw/renovatie, bovenwoningen die geisoleerd moeten worden conform nieuwbouwbesluit.

bouwtek

 

 

 

 

 

 

 

Kijk hier voor referenties…